JOS COMUNISTII!!!

Potrivit www.jurnal .md (Jurnal de Chisinau) in PMAN astazi au protestat aproximativ 15000 persoane, la ora 14 actiunea pasnica de protest a luat sfirsit. Pe www.unimedia.md puteti gasi textul Rezoluţiei finale a acţiunii de protest.
 
AcasaAcasa  InregistrareInregistrare  CautareCautare  GalerieGalerie  MembriMembri  GrupuriGrupuri  FAQFAQ  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Players Share: Quest TERA fatigue and spell system, game
Joi Iul 28, 2011 3:59 pm Scris de STEVEN

» www.MuzicaDownload.net
Sam Sept 12, 2009 5:23 am Scris de uploader_site

» FELICITARI!!!!!!! AVEM ALEGERI ANTICIPATE!!!!!!
Joi Iun 04, 2009 8:21 pm Scris de AleXxX

» mesaj de la politist
Mier Apr 15, 2009 4:13 pm Scris de oxana

» MAI: totul e OK! Tinerii torturaţi reprezintă dovezi contrare
Mier Apr 15, 2009 4:12 pm Scris de oxana

» Voronin îi dă la televiziunea lui Iurie Roşca pe "agenţii români"
Mar Apr 14, 2009 4:46 am Scris de Dan4ik

» Mâine vom afla, dacă vor fi sau nu verificate listele electorale
Mar Apr 14, 2009 1:54 am Scris de Dan4ik

» Fraudarea alegerilor la Orhei: au votat copii cu dizabilităţi
Mar Apr 14, 2009 1:44 am Scris de Dan4ik

» Expuneti-va opiniile si doleantele in privinta lui Voronin!!!
Lun Apr 13, 2009 10:54 pm Scris de Vieru


Distribuiţi | 
 

 Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin


Numarul mesajelor : 100
Data de inscriere : 07/04/2009

MesajSubiect: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   Vin Apr 10, 2009 3:29 am

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://joscomunistii.8forum.info
milliNumarul mesajelor : 4
Data de inscriere : 09/04/2009

MesajSubiect: Re: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   Vin Apr 10, 2009 4:26 am

doamne cat de prost este........
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
betty_mdNumarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 10/04/2009

MesajSubiect: mda...   Vin Apr 10, 2009 4:40 am

Face parte si el din multime, desi e cap de stat...probabil inainte de declaratie nu a fost instruit de nimeni
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Tatiana din BucurestiNumarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 09/04/2009

MesajSubiect: "Considerăm că în Republica Moldova se creează premisele pentru instaurarea unui regim poliţienesc şi dictatorial."   Vin Apr 10, 2009 4:19 pm

Declaraţia unui grup de experţi cu privire la escaladarea situaţiei social-politice din R. Moldova
"Considerăm că în Republica Moldova se creează premisele pentru instaurarea unui regim poliţienesc şi dictatorial."
azi.md, 10 aprilie 2009, 08:03
Exprimându-ne îngrijorarea faţă de agravarea situaţiei social-politice in urma scrutinului din 5 aprilie 2009 si fiind preocupaţi de faptul că interpretările inadecvate ale acestor evenimente servesc drept justificare pentru decizii si acţiuni de natura să polarizeze si mai mult societatea, declarăm următoarele:


In ziua de 7 aprilie, in centrul Chişinăului au avut loc manifestări spontane şi paşnice care au fost folosite pentru a provoca acţiuni violente şi criminale rezultate în distrugerea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. Acţiunile întreprinse de forţele de ordine nu au fost de natură să prevină actele de violenţă şi vandalism.

Condamnând in mod categoric acţiunile de violenţă şi de vandalism, considerăm inadmisibilă prezentarea tuturor acţiunilor de protest doar prin prisma acestor acţiuni criminale. In particular, este complet nejustificat transferul de responsabilitate şi de imagine de pe acţiunile grupului violent pe grupul mult mai numeros şi reprezentativ de protestatari paşnici sau pe liderii politici, unii din care, de fapt, au încercat stoparea violenţelor. Protestele paşnice nu au avut un mesaj antistatal.

In timp ce actele de violenta ce s-au produs nu pot avea nici o justificare si trebuie investigate de organele competente, considerăm că protestele paşnice au izbucnit pe fundalul suspiciunilor legate de corectitudinea alegerilor şi neîncrederea in instituţiile publice, inclusiv cele care au administrat procesul electoral, şi, fiind cauzate , în context mai larg, de nemulţumirea tinerilor faţă de situaţia social-economică, de incertitudinea într-un viitor al lor în Republica Moldova.

Declaraţiile post-electorale ale şefului statului doar au contribuit la inflamarea acestor suspiciuni şi au catalizat ieşirea in strada a cetăţenilor.

În prezent aceste acte de violenţă şi vandalism sunt exploatate din plin de către autorităţi pentru a intimida opoziţia şi societatea civilă, pentru a restricţiona libertăţile şi drepturile fundamentale ale cetăţenilor, şi aşa firave; autorităţile au continuat restricţionarea accesului la posturile publice de radio si TV; au restricţionat accesul la Internet, la sursele de informare. Este lansată o campanie masivă de spălare a creierilor, de compromitere a participanţilor la protestele paşnice, a opoziţiei, a purtătorilor de opinii diferite.

Folosirea de către şeful statului a unor acuzaţii extrem de grave la adresa unor lideri politici, şi calificarea acţiunilor acestora drept „puci", „lovitură de stat", „răsturnare anticonsituţională", etc. înainte de orice investigaţii şi decizii ale instanţelor de judecată escaladează şi mai mult situaţia şi polarizează societatea. Prin plasarea responsabilităţii pentru cele întâmplate asupra opoziţiei politice şi a României se creează un duşman intern şi altul extern care ar putea fi utilizaţi pentru îndreptăţirea eşecurilor guvernării.

Considerăm că în Republica Moldova se creează premisele pentru instaurarea unui regim poliţienesc şi dictatorial.

Pentru a evita aprofundarea crizei politice şi economice, a preveni izolarea internaţională a ţării similară celei în care se află astăzi Belarus şi a nu compromite viitorul european al Republicii Moldova, tendinţele actuale trebuie inversate. Ieşirea din criză este imposibilă fără antrenarea unui cerc larg de actori politici, a societăţii civile şi organizaţiilor internaţionale.
Un rol aparte pentru depăşirea crizei le revine autorităţilor cărora le cerem:
- Să se abţină de la orice acţiuni şi declaraţii care vor avea drept efect deteriorarea situaţiei;
- Să renunţe la mesaje virulente în scopul creării unui cadru de dialog politic pentru depăşirea conflictului apărut.
- Să acţioneze strict în limitele legii pentru ca să nu admită noi violenţe;
- Să facă publice listele celor arestaţi şi să asigure accesul la aceştia a avocaţilor şi a organizaţiilor de protecţie a drepturilor omului;
- Să evite persecuţiile pe motive politice;
- Să pornească o investigaţie plenară, transparentă, cu participare internaţională a cauzelor care au condus la declanşarea actelor de vandalism: identificarea persoanelor care au deturnat o parte din masa de protestatari paşnici spre Preşedinţie şi Parlament; identificarea persoanelor care au provocat acţiunile violente si criminale; în ce măsură acţiunile forţelor de ordine au fost adecvate situaţiei şi conforme misiunii acestora.
- Să asigure dreptul cetăţenilor la libera circulaţie.
- Să asigure libertatea opiniei si a exprimării, inviolabilitatea libertăţii individuale şi a siguranţei cetăţenilor.
- Să contribuie activ la eliminarea tuturor suspiciunilor cu privire la corectitudinea rezultatelor alegerilor parlamentare.
Ne adresăm tuturor instituţiilor de presă, dar în mod special Companiei „Tele-Radio Moldova", să reflecte corect şi imparţial evoluţiile social-politice după alegerile din 5 aprilie cu participarea egală şi nediscriminatorie a părţilor implicate.
Chişinău, 9 aprilie 2009

Semnatari:
Arcadie Barbăroşie, Director IPP
Igor Boţan, Director ADEPT
Vitali Catană, expert IPP
Viorel Cibotaru, Director IESP
Victor Chirilă, Director programe APE
Antoniţa Fonari, Director, „ Tineri şi Liberi"
Mircea Eşanu, Alianţa Anticorupţie
Veaceslav Ioniţă, expert, IDIS-„Viitorul"
Vlad Gribincea, avocat
Vlad Lupan, expert independent
Ion Manole, Director Promo-Lex
Igor Munteanu, Director IDIS „Viitorul"
Sergiu Ostaf, expert, CREDO
Iurie Pintea, Director programe IPP
Andrei Popov, Director executiv APE
Valeriu Prohniţchi, expert economic
Eugen Revenco, Director programe APE
Victor Ursu, Director executiv, Fundaţia Soros Moldova
*Persoanele care doresc să subscrie la această declaraţie sunt rugate să trimită un mesaj la adresa: declaratie@alegeliber.md, indicînd numele complet şi datele de contact
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
oxanaNumarul mesajelor : 17
Data de inscriere : 09/04/2009

MesajSubiect: Re: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   Vin Apr 10, 2009 4:46 pm

Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
oxanaNumarul mesajelor : 17
Data de inscriere : 09/04/2009

MesajSubiect: ATENTIE! NU MAI MERGETI LA MANIFESTATIE!   Vin Apr 10, 2009 5:53 pm

Liderii opozitiei au anuntat ca au anulat meetingul, datorita unor informatii privind organizarea unor provocari.
Orice manifestatie se va face doar bine gandita si organizata, unde oamenii sa poata fi identificati, pentru a evita infiltrarea ruso-comunista.

"Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, care obtinuse permisiunea autoritatilor de a organiza vineri manifestari la Chisinau, a retras cererea de la Primarie de teama provocarilor ce ar putea degenera in violente.

Filat a mai declarat vineri ca actiunile care vor fi intreprinse in viitor vor fi "bine gandite" si vor avea o "finalitate logica", excluzand manifestarile de violenta, informeaza Antena3.

De altfel, Filat a afirmat ca majoritatea persoanelor care au provocat violentele de marti din Chisinau au fost identificate iar multe dintre acestea sunt persoane cu antecedente penale, si chiar persoane aflate in arest, eliberate special pentru acest tip de actiune.

El a atentionat ca actiuni similare ar putea fi organizate inclusiv vineri, pentru a denatura aspectul pasnic al manifestarilor programate a avea loc in Piata Marii Adunari Nationale.

Partidul Democrat Liberal a efectuat o numaratoare paralela a voturilor exprimate la scrutinul de duminica. Frauda electorala a fost estimata la 6% iar liberal-democratii incearca in aceste zile sa identifice si sa probeze metodele de fraudare a alegerilor."

In Romania, s-au intrunit in sedinta speciala, toti ministrii de externe, fosti si actual, plus cativa lideri politici.
Se discuta despre situatia de la Chisinau si despre coordonarea raspunsului politic si diplomatic al Romaniei.

"Ion Iliescu, Mircea Geoana, Adrian Nastase, Lazar Comanescu, Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu, Petre Roman, actualul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, si alti politicieni s-au intrunit ca sa analizeze pozitia pe care trebuie sa o adopte Romania in relatiile cu Republica Moldova."
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
nocomunist

avatar

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 10/04/2009

MesajSubiect: Re: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   Vin Apr 10, 2009 6:06 pm

mare chiomb mai este si brigadiru ista !!!
nu are nici cele mai bazice cunostinte de a citi codul penal in limba romana !!!
prost de rage !!!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
vulpeaFoxyNumarul mesajelor : 6
Data de inscriere : 09/04/2009

MesajSubiect: Re: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   Vin Apr 10, 2009 7:45 pm

OF...OMUL ACESTA SA SE INVETE A VB MAI INTII DE TOATE,APOI SA SE APUCE DE GUVERNAT !!! Evil or Very Mad
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!   

Sus In jos
 
Adresarea Presedintelui RM Vladimir Voronin 08.04.2OO9 Preşedinte ANALFABET!!!
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
JOS COMUNISTII!!! :: Stiri!!!-
Mergi direct la: